maglajinfo.com
vijesti maglaj 4647

Teška sudbina četveročlane porodice Suljaković

Volonteri Humanitarnog fonda ''Exit'' ponovo u posjeti porodici Suljaković

16.06.2016. 03:31 0

Kako smo već pisali, članovi Humanitarnog fonda ''Exit'' posjetili su porodicu Suljaković u mjesecu maju kada im je uručena jednokratna novčana pomoć od 300,00 KM, a nakon čega su se javili naši čitaoci i donirali novih 420,00 KM Fondu na ime nove posjete blizancima porodice Suljaković.

Predstavnici Humanitarnog fonda ,,Exit'' posjetili su danas porodicu Suljaković nastanjenu u mjestu Kraljevac iznad Jelovca. Dom Suljakovića broji četiri člana, roditelje i blizance-brata i sestru.

Otac Adis je nekada bio uposlenik maglajske prevozničke firme, ali je blagovremeno obnevidio zbog posljedica dijabetesa, šećerne bolesti, koja ga je onesposobila za samostalno zarađivanje i normalan svakodnevni život.

Da porodične neprilike budu još tužnije, Adis i njegova supruga imaju dvoje djece koja su usljed preranog rođenja dobila trajna zdravstvena oštećenja i nedostatke. Blizanci su rođeni u 6. mjesecu trudnoće, kada su im ljekari uspjeli aparatima obezbijediti opstanak u životu, ali ne i optimalno zdrave psiho-fizičke funkcije.

- Na snimku se vidi da nemaju kao dijelove mozga, priča nam otac Adis.

Blizanci danas imaju 8 godina, dok Adis već 5. godinu boluje od dijabetesa zbog kojeg ne vidi.

Da majka zaista čini tri stuba kuće dokazuje plemenita majka Suljaković koja ne posustaje i pored svih nedaća koje su ih okružile još kao mlad bračni par.

Zahvaljujući HO DIRHEM (100,00 KM) i porodicama Kusur iz Domislice (320,00 KM), predstavnici fonda ''Exit'' bili su posrednici te uručili porodici Suljaković, ukupno 420,00 KM.

Dok je brat blizanac spavao, sestra Aida je budna dočekala posjetu članova fonda, što je na kraju okončano cjelominutnim osmijehom kojeg je velikodušno razmijenila s Hidajetom Talićem, predsjednikom Humanitarnog fonda.

Više o Humanitarnom fondu ,,Exit'' možete saznati klikom ovdje.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.