maglajinfo.com
vijesti maglaj 3030

Volonteri Humanitarnog fonda ''Exit'' uručili novčanu pomoć bolesnim Jablaničanima

28.05.2016. 22:29 0

Uručena novčana pomoć za liječenje bolesnih iz Jablanice.

Članovi Humanitarnog fonda ''Exit'' u četvrtak su posjetili dvije porodice u maglajskoj Jablanici i tom prilikom uručili 300,00 KM dvojici bolesnih Jablaničana.

Huseinbašić Dževahir, zvani Brzi, odveć je poznat, rado viđen i drag Jablaničanin. Mada živi u minimalnim životnim uslovima, zadovoljan je krovom nad glavom i pokojim dobrovoljnim prilogom. 

Dževahir je nepoznat javnosti kao socijalno-ugrožen slučaj, iako pored siromaštva nabraja još pet bolesti koje su okupirale njegovo zdravstveno stanje. 

Zaista, dovoljno tegobe u životu Huseinbašića je sama besparica i nedostatak bilo kakvih redovnih primanja.

Sav novčani prihod u njihovoj trošnoj kući svodi se na iščekivanje donacije ili sadake. 

Dževahir i supruga nemaju djece, žive sami u jednosobnoj kući, te im uručenih 150,00 KM iz fonda predstavlja samo prvobitnu novčanu injekciju za liječenje njegovog ugroženog zdravlja.

M. Mehinagić se obratio Humanitarnom fondu priloživši ljekarsku dokumentaciju i nalaze, a u cilju dobijanja jednokratne novčane pomoći u svrhu liječenja.

Kako nam je iznio svoj problem, nastavak ljekarskih pregleda i liječenja je neophodan i njemu i suprugi, a što ne mogu pokriti novcem koja Mehinagić dobije od socijalnih primanja na ime bolovanja.

Za ovu porodicu iz Fonda je odobreno 150,00 KM na ime jednokratne pomoći.

Više o Humanitarnom fondu ''Exit'' možete pogledati ovdje.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.