Vrijeme je opasno, budite oprezni, crveni meteoalarm izdat i za Maglaj

4.05.2014. 13:40 0

Federalni hidrometeorološki zavod je jutros izdao crveno upozorenje za područje tuzlanske regije u koju spada i Maglaj, a narandžasti meteoalarm je izdat za sjeverna i sjeverozapadna područja, gdje se očekuju obilne padavine.

Crveni meteoalarm znači da je vrijeme izuzetno opasno, pojašnjeno je na stranici Zavoda, dok narandžasti meteoalarm također predstavlja opasnost uz najavu neuobičajenih vremenskih prilika. 


Očekivana količina padavina je lokalno oko ili iznad 60 mm po m2.


Ismira Ahmović, iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda je potvrdila da je poslano upozorenje sektorima Civilne zaštite zbog eventualnih poplava, jer je došlo do porasta vodostaja. 


"Tokom dana se očekuju obilnije padavine, tako da je važno da svi budu u pripravnosti", kazala je Ahmović za medije.


Najviše padavina u protekla 24 sata je zabilježeno u Bihaću, 71 milimetar po kvadratnom metru, u Gradačcu 68 mm, a u Banjoj Luci 39 mm. U Sanskom Mostu i Doboju je količina padavina iznosila 36 mm. 


U Sarajevu je izmjereno pet milimetara po kvadratnom metru. 


Već sutra se očekuje stabilizacija vremena i prestanak padavina, a bit će i više sunčanih intervala.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.