Potpisan ugovor

Za sanaciju klizišta u Maglaju 869.602 KM

17.04.2015. 16:09 0

Na osnovu Protokola o saradnji, kojim su obezbijeđena sredstva za finansiranje i provedbu „Projekta CESTA“, danas je u Općini Maglaj potpisan četveropartitni ugovor za sanaciju klizišta na dijelu puta Lijesnica-Fojnica-Donji Bradići.

Ugovor su potpisali direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH Jasmin Jaganjac, predstavnik CRS-a Marc D'Silva, izvođač radova Winner project d.o.o. i načelnik Općine Maglaj Mehmed Mustabašić.

 

Ukupna vrijednost projekta je 869.602,29 KM, od čega je Federalni fond obezbijedio 504.602,29 KM, a CRS učestvuje u iznosu sa 365.000 KM.

 

Također, Federalni fond i CRS su potpisali Protokol o saradnji i udruživanju novčanih sredstava za rekonstrukciju pješačkog mosta Natron Hayat.

 

Direktor Jaganjac, predstavnici CRS-a, načelnik Mustabašić i ministar prostornog uređenja Zeničko-dobojskog kantona, obišli su lokaciju klizišta na kojem su, nakon potpisivanja ugovora, otvoreni  radovi na sanaciji klizišta, saopćeno je iz Ureda za informisanje Vlade FBiH.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.