maglajinfo.com
vijesti maglaj 2170

Traže obraćanje predstavnika Vlade FBiH

Za sutra najavljena nova potpuna blokada općine Maglaj

11.05.2016. 11:48 0

Mještani naselja Alići, Bradići i Novi Šeher jutros su boravili u zgradi općine Maglaj u namjeri da dobiju informacije sa jučer održanog sastanka između načelnika općine Maglaj, Mehmeda Mustabašića i predstavnika Vlade FBiH.

Građanima ova tri maglajska naselja jutros se obratio zamjenik načelnika općine Maglaj Jasmin Devedžić i između ostalog kazao kako još uvijek nema konkretnog odgovora, odnosno rješenja za njihov problem. 

Nakon sastanka u općini Maglaj mještani Alića okupili su se zatim u zgradi Mjesne zajednice u Kosovi gdje su dogovorili novu potpunu blokadu zgrade Jedinstvenog organa uprave općine Maglaj za sutra, od ranih jutarnjih sati pa sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Kako saznajemo mještani su odlučni da blokada od sutra traje neograničeno bez obzira na posljedice sve dok im se ne obrate predstavnici Vlade FBiH.

Kako nam je kazao predsjednik Mjesne zajedncie Kosova Enes Sejmenović. Građani su svjesni posljedice ovakvog čina, ali i mole ostale građane da razumiju situaciju u kojoj se nalaze.

- Želim naglasiti da su mještani svjesni posljedica ovakvog čina, te mole sve građane da ih razumiju i da ne zamjere na njihovom postupku. Isto tako su spremni dozvoliti samo hitne intervencije, neophodne za administrativno usluživanje, kazao je Enes Sejmenović. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.