Za vrtić u Maglaju prikupljeno 4.000 KM

4.07.2014. 14:28 0

Humanitarna izložba koja je bila postavljena u ateljeu Zec u Sarajevu od 10. juna završena je, a prikupljeno je 4.000 KM za Dječiji vrtić u Maglaju, kazala je za bh. novinsku agenciju Patria Admira Bradarić, akademska umjetnica i vlasnica ateljea i galerije AB u Maglaju.

- Mnogo smo sretni što smo na ovaj način podržali obnovu vrtića. Posebno se zahvaljujem Ivani Jugo i porodici Zec na podršci i saradnji, kao i svim umjetnicima na njihovom učešću i podršci – kazala je Bradarić koja je i jedna od organizatora akcije.

 

U periodu humanitarne izložbe prodata su djela umjetnika Halila Tikveše, Mehmeda Klepe, Izeta Alečkovića, Safeta Zeca, Ahmeta Hundura, Irfana Hoze, Adnana Hoze, Amre Zulfikarpašić, Amele Hadžimejlić, a učestvovali su još Drago Handanović, Mustafa Skopljak, Alija Hafizović - Haf, Salim Obralić, Sanjin Lugić, Dževdet Nikočević, Mehmed Zaimović, Radoslav Tadić i Sead Čerkez. 

 

Direktorica vrtića  Džeraldina Delić iskazala je zahvalnost organizatorima Admiri Bradarić, Ivani Jugo i porodici Zec koja je ustupila prostor ateljea u Sarajevu i svim umjetnicima koji su se odazvali akciji.

 

U poplavama koje su u maju pogodile veći dio BiH, Maglaj je jedan od gradova koji je pretrpio najveću štetu. Uništene su brojne kulturne institucije, škole, Dom zdravlja, privredni i stambeni objekti, zato je još uvijek potrebna pomoć Maglajlijama kako bi uspostavili normalno funkcionisanje grada, piše Patria.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.