maglajinfo.com
vijesti maglaj 1098

Kolektiv i učenici JU Gimnazija ''Edhem Mulabdić'' prikupili skoro 700 KM

Zahvaljujući dobrim ljudima Orhan Đuhera putuje na preglede u Ljubljanu

19.02.2015. 15:29 0

Kako smo već pisali, Orhanu Đuheri, prekrasnom četverogodišnjem dječaku iz Novog Šehera kod Maglaja prema primarnoj dijagnozi dijagnosticirana je distrofija, cista na mozgu, i tumor na stopalu.

Nakon što je Orhanova priča dospjela u medije pokrenuta je velika akcija prikupljanja pomoći za ovog dječaka kome su hitno potrebne detaljnije analize na klinici u Ljubljani. 

 

U akciju prikupljanja pomoći tako se uključila i Gimnazija ''Edhem Mulabdić'' čiji je kolektiv zajedno sa učenicima prikupio 687.90 KM za oboljelog četverogodišnjeg dječaka. 

 

Kako je u razgovoru za naš portal kazao Sadmir Mustafić, Orhanov daidža, porodica Đuhera zahvalna je svima onima koji su na bilo koji način pomogli kako bi dječak što prije u Ljubljani obavio detaljne analize. 

 

"Zahvaljujemo se svima onima koji su učestvovali u ovoj akciji te omogućili na bilo koji način Orhanu da ode obaviti preglede na kliniku u Ljubljani, 16. marta", kazao je Mustafić.

 

Značajno je spomenuti da se veliki broj mladih ljudi odazvao akciji prikupljanja pomoći. 

 

"Posebno me raduje što su mladi osvješteni po ovom pitanju, evo i primjer Gimnazije ''Edhem Mulabdić'' to pokazuje. Raduje me također što se veliki broj našh sugrađana uključio u ovu akciju, tako su unatoč teškoj situaciji pokazali humani karakter i to da vode brigu o svojim komšijama", zaključio je Mustafić. 

 

POVEZAN ČLANAK: ČETVEROGODIŠNJI ORHAN ĐUHERA IZ NOVOG ŠEHERA KOD MAGLAJA HITNO TREBA NAŠU POMOĆ

 

Molimo sve one koji su u mogućnosti da pomognu i da uzmu učešće u ovoj humanitarnoj akciji. 

 

BROJ RAČUNA NA KOJI MOŽETE UPLATITI VAŠU POMOĆ:

UNICREDIT BANKA: 40401988000 – vl. računa SADMIR MUSTAFIĆ 

ZA INOSTRANSTVO:
 
IBAN: BA391413065310098415 - sa naznakom za Orhana Đuheru
 
 
KONTAKT OSOBE: 

ADMIRA ĐUHERA (MAJKA) - +387 603 062 969

SADMIR MUSTAFIĆ (DAIDŽA) - +387 62 679 483

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.