Dž. Đuhera/maglajinfo.com
vijesti maglaj 2971

Bošnjaci i Hrvati zajedno na izletu u naselju Galovac

Zajednički jesenji izlet učenika JU OŠ "Novi Šeher"

21.10.2014. 21:44 0

Bez obzira na dva postojeća nastavna plana i programa, bosanski i hrvatski, učenici Osnovne škole ,'Novi Šeher' uživali su zajedno na dan Jesenjeg izleta u Sportsko-rekreacijskom centru 'Oaza mira', u naselju Galovac.

U utorak, 21.10.2014. godine, učesnici Jesenjeg izleta okupili su se na školskom poligonu u 9.00 sati, nakon čega su krenuli pješačiti putem ka Galovcu, odmaralištu okruženom nedirnutim prirodnim ljepotama naše općine. Pješačenje do odrednice imalo je edukativnu svrhu, dok je zabavni dio realiziran na sportskim terenima samoga Centra. 

 

Među učenicima je vladala odlična atmosfera, ali ni uposlenici škole nisu mogli skriti oduševljenje koje je na kraju rezultiralo utakmicama tenisa i odbojke na pijesku.   

 

Ovogodišnji izlet, planiran GPP-om škole, okončan je u multietničkom duhu kojeg Bosna i Hercegovina gaji stoljećima u svojoj tradiciji. Posebna radost bila je očita na licu gosp. Zijada Meškića, direktora škole. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.