Dželaludin Đ./maglajinfo.com
vijesti maglaj 2728

Dva nastavna plana i programa, ali jedan Dan škole

Zajedničkim nastupom svih učenika OŠ ,,Novi Šeher'' u Novom Šeheru obilježen Dan škole

2.04.2015. 20:21 0

U školskoj priredbi, pored članova školskih sekcija, učestvovala i plesna grupa mažoretkinja, te učenici Glazbene škole ,,Katarina Kosača-Kotromanić'' iz Žepča. Sportski susret upriličen je između učenika domaće nogometne ekipe OŠ ,,Novi Šeher'' i gostujuće OŠ ,,Begov Han''.

Danas je u JU OŠ ,,Novi Šeher'' svečano obilježen Dan škole zajedničkim nastupom svih učenika, bez obzira na pohađanje različitih NPP (bosanski ili hrvatski), a čime je uspješno okončana treća manifestacija godišnjeg obilježavanja spomenutog dana.  

 

Nakon himne BiH, uvodnog videosnimka o prošlosti škole i usmenih zahvalnica, prisutnim se obratio gosp. Zijad Meškić, direktor škole. U toku obraćanja je učenicima poželio put znanja koji će im otvoriti vrata napretka, te istaknuo potrebu za nužnom realizacijom izgradnje davno započete sportske dvorane u okrugu škole.

 

Završavanjem  dvorane doprinijet će se višestranoj produktivnosti učenika, ali i čitave lokalne zajednice. Riječima pozdrava i podrške obratili su se Marko Zelić, predsjedavajući Općinskog vijeća, i Jasmin Devedžić, pomoćnik Općinskog načelnika. Premijer ZDK-a Miralem Galijašević uputio je čestitku pismenim putem, jer zbog obaveza nije bio u prilici prisustvovati manifestaciji.  

 

Posebno iznenađenje bili su učenici JU ,,Prve osnovne škole'', OŠ ,,Maglaj'' i Gimnazije ,,Edhem Mulabdić'' iz Maglaja, a koji su uručivanjem poklona direktoru Zijadu Meškiću dostavili znak pažnje priređen od učenika i uposlenika svojih škola. Školska priredba sadržavala je kulturno-umjetnički program od dvadeset izvedbi različitog karaktera, kao što su igrokazi i ples najmlađih, plesne skupine mažoretkinja, ritmičke sekcije i folklorne skupine, hor glazbene škole, zatim nekoliko skečeva ili glumačkih odlomaka i tri kompozicije izvedene na klaviru.  

 

Nogometna utakmica između učenika završena je u korist domaćina s rezultatom 3:1.   Svečanosti obilježavanja Dana škole prisustvovale su brojne zvanice iz obrazovnog, kulturnog, umjetničkog, privrednog i političkog života raznih općina, nekoliko medija, brojni roditelji i učenici. 

 

Uspješna saradnja i vidno zadovoljstvo učenika i nastavnika škole ostat će utisnuto u sjećanju na današnji dan.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.