Završena akcija paketi dobročinstva i podrške bratskom medžlisu IZ Foča

22.01.2014. 22:09 0

Danas, 22.01.2014. godine počele su pripreme za transport porodičnih paketa koje su džematlije medžlisa Maglaj pod rukovodstvom glavnog imama h. Izudin ef. Kruške, pripremili bratskom medžlisu Foča.

Medžlis IZ-e Maglaj kako smo i pisali u proteklih nekoliko sedmica organizovao je akciju prikupljanja pomoći u vidu prehrambenih paketa za Bošnjake, povratnike u Foču.

 

Koordinator akcije Ismet ef. Burajić obavijestio nas je da je danas natovareno u kamion 408 paketa koji su prikupljeni u maglajskim džematima i da je sve spremno za sutrašnji polazak u Foču.

 

Ismet ef. navodi da su glavni nosioci aktivnosti u džematima bili imami i da ova akcija ne bi uspjela bez njihove požrtvovanosti koju su oni i ovaj put pokazali na djelu. Sve pohvale, također, zaslužuju džematlije koji su svojim imetkom pomogli akciju kao i brojni omladinci u džematima koji su pomogli oko pripreme i utovara paketa.

 

Akcija je kako je izjavio Ismet ef. Burajić organizovana u duhu hadisa Poslanika a.s. u kome on kaže da je Allah dž.š. na pomoći svome robu sve dok je on na pomoći svome bratu muslimanu. 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.