Marinko Kelavić
vijesti maglaj 1562

Završeni radovi na sanaciji mostova u Strupinoj i Mladoševici

26.06.2015. 01:07 0

U okviru Projekta ''CESTA'', kojeg financira USAID, a implementira CRS, upravo je završen projekt ''Sanacija mostova i potpornih zidova'' kojeg su aplicirali mještani iz MZ ''Radojčići'' i MZ ''Novi Šeher''.

Nakon što su građani, iz ovih mjesnih zajednica, ranije pripremili projektne aplikacije i neophodnu projektnu dokumentaciju te izrazili spremnost da sami vrše ugradnju doniranog građevinskog materijala, dana, 11. 5. 2015. godine, u Općini Maglaj, potpisani su i ugovori o donaciji sa CRS-om i dobavljačem građevinskog materijala.

Vrijednost donacije u građevinskom materijalu je bila 12.278,04 KM, a projektom je obuhvaćena sanacija dva mosta u Strupinoj i jedan most u Mladoševici.

Zahvaljujući angažmanu brojnih volonterki i volontera, iz gore spomenutih naseljenih mjesta, sanacije mostova su završene u planiranom roku i u skladu sa dostavljenim projektima. Uz velike zahvale USAID-u i CRS-u na ovoj vrijednoj donaciji, kroz određene radove ili stručne usluge u realizaciji ovog projektu su pomogli : Općina Maglaj, JP “Komunalno“ Maglaj, „Budo Export“ N. Šeher, Vatrogasna jedinica Maglaj, Ivica Pervan, Angela Ezgeta i mnogi drugi.

Ovim projektom je spriječeno urušavanje mostova koji su, u prošlogodišnjim poplavama, bili znatno oštećeni. Vrijedno je spomenuti i to, da je u sanaciji ovih mostova sudjelovalo preko 40 volonterki i volontera.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.