Ramazan 1440/2019. Maglaj | 22.05.

Sehur

Iftar

Vaktija 1440/2019. vaktija.ba
maglajinfo.com
vijesti maglaj 3604

Premijer obišao novu dionicu

Novi put za bolji život povratnika: Završeno asfaltiranje puta Maglaj - Teslić preko Hatkinih njiva

19.09.2018. 15:00 0

Asfaltiranjem posljednje dionice na međuentitetskoj granici, završena je izgradnja putne komunikacije Novi Šeher - Hatkine njive - Kamenica.

Saobraćajnica je povezala naseljena mjesta Novi Šeher, Čobe, Kopice, Domislica, Strupina i Mladoševića u Zeničko-dobojskom kantonu sa Kamenicom i Komušinom te lječilištem Banja Vrućica u općini Teslić, a razdaljinu između Maglaja i Teslića, u odnosu na putnu komunikaciju preko Doboja, skratila za 40 kilometara.

- Put preko Hatkinih njiva u ratu je značio spas i bio je jedina veza između Maglaja i Tešnja. Ovo je povratnički kraj i novi asfaltni put će umnogome olakšati život povratnika u rubna područja Maglaja i Teslića. Kroz nove infrastrukturne projekte u narednom periodu nastojat ćemo da stvorimo uslove za ugodniji život na ovom području - kazao je nakon obilaska saobraćajnice premijer ZDK Miralem Galijašević.

Premijer u posjeti novošeherskom kraju

Također, novi put će biti najkraća veza između Teslića i budućeg autoputa na Koridoru 5C, tako da je realno očekivati i uspostavu redovnih autobuskih linija.

Aktivnosti na izgradnji saobraćajnice intenzivirane su 2015. godine, tako da je u posljednje tri godine izdvojeno više od 320.000 KM.

Od tog iznosa Vlada Zeničko-dobojskog kantona obezbijedila je 75.000 KM, a ostatak Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice FBiH, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS i Općina Teslić.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.