maglajinfo.com
vijesti maglaj 930

Zbog paljenja zastave u Novom Šeheru održana Vanredna sjednica Kolegija Općinskog vijeća Maglaj

5.03.2019. 13:53 0

Vanredna sjednica Kolegija Općinskog vijeća Maglaj u proširenom sazivu održana je jučer a povodom događanja u Novom Šeheru u noći 01/02.03.2019. godine vezano za čin paljenja državne zastave Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Svjetlana Zamboni, poziv na sjednicu Kolegija uputila je i Načelniku općine Maglaj Mirsadu Mahmutagiću, poslaniku u Domu naroda parlamenta FBiH i zastupniku u Skupštini ZDK Jasminku Kapiću, zastupnici u Skupštini ZDK Emiri Drnda-Čičeklić i komandiru PS Maglaj Alenu Mušiću.

Nakon opširne rasprave u kojoj su uzeli učešće svi prisutni doneseni su zaključci i to:

  • Kolegij Općinskog vijeća osuđuje vandalski čin paljenja zastave Bosne i Hercegovine, što predstavlja i atak na državu Bosnu i Hercegovinu.
  • Pozivamo istražne organe da pronađu počinioce i iste procesuiraju.
  • Pozivamo građane da očuvaju i nastave jačati suživot mještana na novošeherskom kraju.
  • Molimo sve građane da ne dižu tenzije i da ukoliko imaju saznanja korisnih za razotkrivanje ovog događaja o istom informišu policiju.
  • Općinsko vijeće Maglaj će putem zastupnika u Skupštini ZDK pokrenuti inicijativu za obezbjeđivanje većeg prisustva policijskih snaga na novošeherskom području.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.