maglajinfo.com
vijesti maglaj 1441

''Žene mira'' prikupile 700 KM za djecu s posebnim potrebama

8.10.2017. 19:17 0

Današnjom izložbom zimnice u Maglaju realizirana je i posljednja planirana aktivnost u okviru projekta ''Žene mira'' koji implementiraju članice Udruženja građana ''Fojničani'', Fojnica Maglaj, uz podršku članica Udruženja ''Cicmanka'' Novi Šeher i HKUD ''Naša baština'' Globarica.

- Budući da su tokom dvodnevne izložbe, uz podršku građana Žepča i Maglaja, "Žene mira" prikupile 700 KM za preko 200 staklenki zimnice koju su same pripremile, osigurana je još jedna dodatna, 13. po redu aktivnost tijekom koje će sva prikupljena sredstva biti donirana za rad Centara za djecu i odrasle s posebnim potrebama. Zahvaljujemo svima koji su to omogućili, bilo svojim učešćem bilo prilogom - citat je iz saopćenja Udruženja građana ''Fojničani''. 

Projekt "Žene mira" financijski podržava Ekumenska Inicijativa Žena - EWI, neprofitna organizacija posvećena osnaživanju uloge žene u jačanju civilnog i međureligijskog dijaloga, izgradnji mira i pomirenja u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, na Kosovu i u Srbiji.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.