Dodijeljena priznanja ZEPS-a

ZEPS: Maglajska kompanija Bontex d.o.o. dobitnik priznanja za proizvod

8.10.2015. 20:30 0

Trećeg dana generalnog bh. sajma ZEPS 2015. u Zenici dodijeljene su nagrade najuspješnijim izlagačima, među kojima i glavna nagrada Sajma Ruža ZEPS-a.Grand prix Ruža ZEPS-a, najviše priznanje za nastup koji je obilježio sajam, ove godine je dodijeljeno HGK – Županijskoj komori Sisak.

Dodijeljene su i medalje za kvalitet proizvoda – Ruža ZEPS-a. Žiri je jednoglasnom odlukom dodijelio ukupno 18 ravnopravnih priznanja. Kompanija Sarajevska pivara, koja je ove godine vratila na ZEPS nakon nekoliko godina odsustva, dobila je tri zlatne medalje za kvalitet proizvoda. Zlatnim medaljama okitili su se sarajevsko svijetlo lager pivo, sarajevsko tamno lager pivo i sarajevsko premium lager pivo.

Zlatnu medalju dobila je i prehrambena industrija Klas Sarajevo za proizvod brašno tip-500 25 kg. Zlatne medalje dobili su još i Vitinka a.d. Kozluk za proizvod exotic kruška, Voćar Brčko za čajni kolutići MIA 500 gr, Victoria Oil a.d. Šid za proizvod rafinisano suncokretovo ulje iskon i Zenička industrija mlijeka – ZIM Zenica za proizvode maslac I klase sa minimalno 82 posto mliječne masti, jogurt light sa 0,5 posto mliječne masti, sir bijeli kriška sa 45 posto m.m. i sirutka sa 0,1 posto m.m.

Priznanja za proizvod dobili su: firma Baltech iz Srbca za smjerokazni stubić, Ekogea iz Celja za anaerobni biološki prečistač otpadnih voda, firma Ibis iz Zavidovića za mušku košulju, te firma Bontex iz Maglaja.

Nagrade za kolekciju proizvoda dobili su: kompanija Etan iz Velike Kladuše za kolekciju trampolina, IGM visoko za proizvode od stiropora, firma Siga International iz Svete Nedelje za kolekcija alata za štancanje karoserijskih dijelova automobila, zatim Bio Remix iz Brčkog za sapune i firma Vita iz Zenice za proizvode za njegu kože iz kolekcije Amama, dok su nagrade za promociju dobili izlagači Unikomerc Mostar, Kovan MI Gračanica, Lager Posušje i Almy Zenica.

Zbog svjetske ekonomske krize koja je najviše pogodila metalnu industriju i ove godine zajedno sa 22. generalnim bh. sajmom ZEPS 2015. održan je i 12. međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal 2015. Odlukom žirija Intermetal je dodijelio priznanja u kategoriji proizvod i promocija.

Dobitnici ravnopravnih priznanja za proizvod su firma Ventico iz Cazina za proizvod ventilaciona rešetka, B&H Stainless Tuzla za pult inox i ATT Gornji Vakuf – Uskoplje za proizvod osovina za veš mašinu, dok su nagrade za promociju dobile firme Ferro-Pack Vitez, Evroskop Dooel Skoplje i Inter-com Zenica. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.