Dželaludin Đ./maglajinfo.com
vijesti maglaj 2048

Smijeh, vriska i trka ostat će obilježje starogradskih sokaka u dvadeset i devetom decembru

Zimske radosti: Maglajski mališani uživali u igrama na snijegu

29.12.2014. 23:56 0

Prvo polugodište tekuće školske godine uveliko se približilo kraju, zaključivanje ocjena je u toku i skori početak zimskog raspusta doprinosi neskrivenoj radosti učenika maglajskih škola, posebno najmlađih.

Da u neprilikama leže prave prilike, dokaz su nam ovogodišnje snježne padavine. Iako niske temperature, otežano kretanje vozila bh. putevima i  nepogodni uslovi za kretanje pješaka, naročito starije populacije, maglajski mališani su iskoristili dan i istinski doživjeli ljepotu prvog snježnog pokrivača.

 

Današnji dan, nakon završene nastave, mnogi osnovnoškolci proveli su spektakularno na strmim ulicama Starog grada i poznatog izletišta Borik. Snijeg je vrlo pogodan za sankanje, skijanje i klizanje, a čemu pogoduje i odgovarajuća temperatura zadržavajući ga na klizalištima.

 

Poslijepodnevni sati starogradskih sokaka ispunjeni su ushićenim spuštanjima, neumornim penjanima, grudvanjem, klizanjem i skijanjem.  

 

,,Idemo u srijedu na Borik sa školskim drugovima!'' - dodao je s velikim uzbuđenjem naš mladi sagovornik.

 

Smijeh, vriska i trka ostat će obilježje starogradskih sokaka u dvadeset i devetom decembru. Da nije kraj dječijoj radosti nagovještava meteorološka prognoza za naredne dane.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.