maglajinfo.com
vijesti maglaj 2145

Život se vraća u Maglaj

6.06.2014. 18:14 0

Prošao je tačno 21 dan od kako je vodena stihija počela oslobađati naš grad koji je nekoliko dana držala u totalnoj blokadi. Nakon što je ista oslobodila naš grad, on je ostao razoren i u apokaliptičnom, katastrofalnom stanju, zatrpan muljem, blatom, drvećem, raznim vrstama otpada koje se i ovih dana čisti i uklanja iz jezgra našeg poharanog grada.

Situacija koju je naš foto reporter zabilježio danas u našem gradu daleko je bolja nego što je bila prvih dana nakon povlačenja Bosne u svoje korito, ali situacija je još uvijek daleko od idealne, odnosno od one u kakvoj se naš bh. gradić nalazio prije katastrofalnih poplava koje su kako njemu tako i građanima i građankama ovog grada i njegove okoline nanijele ogromnu štetu.

 

Prošle su tri sedmice kako se voda počela povlačiti ali našem gradu Bosna je nanijela povrede koje će se liječiti još sedmicama i mjesecima.

 

Grad Maglaj i njegova okolina, građani i građanke, iako u boljem stanju nakon katastrofe kako uzrokovane poplavama tako i klizištima trebaju u narednom periodu pomoć svih nivoa vlasti, dobrih ljudi, volontera koji su pomagali i nadamo se da će pomagati na svim poljima kako bi se bar djelimično zaliječile povrede nanijete ovom bh. gradu, njegovoj okolini i ljudima koji ovdje žive i prebivaju. 

 

Iskreno se nadamo da će Maglaj u skoro vrijeme zablistati svojim starim sjajem koji ga je činio posebnim, te da će mu sjaj nastaviti vraćati mnogobrojni šticari koji mu još trebaju, kamioni, bageri, vrijedni ljudi, volonteri, njegovi građani i građanke i svi oni koji mu na bilo koji drugi način pomažu.

 

Usput želimo napomenuti da je za sutra, 7. juni zakazana velika akcija čišćenja na koju se pozivaju svi uposlenici u svim javnim ustanovama (škole, Dom zdravlja, Dječiji vrtić, Centar za socijalni rad...), učenici, članovi sportskih klubova, nevladinih organizacija, te svi ostali građani. Okupljanje je zakazano za 8:00 sati ispred zgrade Općine Maglaj. 

 Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.