Zmajevi stigli u posjetu Maglaju

22.05.2014. 13:03 0

Nogometni reprezetativci Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, Emir Spahić predvođeni predsjednikom Nogometnog saveza BiH stigli su danas oko 10h u posjetu Maglaju.

Nogometni reprezetativci Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, Emir Spahić predvođeni predsjednikom Nogometnog saveza BiH posjetili su Maglaj. Ovim činom najbolji nogometaši naše zemlje koji od početka učestvuju u akcijmama prikupljanja pomoći pokazali su još jednom da misle na građane BiH.

 

Očito je da su željeli vidjeti uživo strahote koje su zadesile ovaj kraj, a uzrokovale su ih nezapamćene poplave. Inače A tim BiH odigrat će humanitaarnu utakmicu protiv selekcije U-21 BiH u Gradačcu, a sav prihod bit će doniran ugroženom stanovništvu.

 

Oni su se u Maglaju sastali i s načelnikom općine Maglaj, Mehmedom Mustabašićem, kojem su rekli da su posjetom željeli dati podršku svim građanima pogođenim poplavama, a potpisali su i nekoliko šalova i dresova.

 

Dino Begić u izjavi za novinsku agenciju Patria je kazao da su slike u Maglaju užasne te da su svojim odlaskom tamo željeli pokazati narodu da nije sam.

 

- Dok ne dođete na licu mjesta ne znate kako je. Ljudi hodaju s maskama, osjeća se smrad. Željeli smo na licu mjesta podijeliti tugu s našim narodom. Nisu sami - to je poruka koju šaljemo svima ne samo građanima Maglaja - kaže Begić za NAP.

 

Dalje je dodao je veliki broj volontera u Maglaju koji čiste grad, ali da će još sigurno proći mnogo vremena dok Maglaj ne zasja punim sjajem.

 

- Molim sve koji mogu da pomognu. Ne znam, emotivan sam u ovom trenutku i suosjećam se sa svima - dodao je Begić.

 

Zmajevi su, inače, danas krenuli u Gradačac na prijateljsku utakmicu s U-21 reprezentacijom BiH.

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.