Arkanov komandant o Naniću i 505. bužimskoj brigadi: Ne znam šta je to, ali ti borci su ludo hrabri

2.09.2014. 22:45 0

"Ta 505. bužimska brigada, to je nešto nevjerovatno. O tim ljudima, koliko god oni bili neprijatelji, ja sam uvijek govorio riječi hvale. Jer, oni su stvarno mnogo, ali mnogo hrabri."

VIDEO

Ovako je o 505. bužimskoj brigadi Armije RBiH govorio Rade Rakonjac, nekadašnji tjelohranitelj zločinca Željka Ražnatovića Arkana, tokom svog gostovanja u emisiji „Goli život“ srbijanskog novinara Milomira Marića, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

 

Rakonjac (51) ubijen je u kafiću "Mariki" u Zvečanskoj ulici u Beogradu početkom aprila ove godine, nakon što su nepoznate osobe na njega otvorile paljbu iz vatrenog oružja. Osim ubijenog Arkana, Rakonjac je bio blizak i drugim srbijanskim mafijašima, poput vođe zemunskog klana Luke Bojovića.

 

Rakonjac je u svom posljednjem intervjuu ispričao kako su pripadnici 5. korpusa Armije RBiH, a naročito pripadnici 505. bužimske brigade bili nevjerovatno hrabri ratnici a njihov komandant Izet Nanić veliki profesionalac, koji je poštovao vojna pravila i standarde.

 

- Bilo nas je 38 u jedinici, ali smo za mjesec dana prepolovljeni. To je bila katastrofa. Dvojica su poginula. Sedamnaest ili osamnaest ljudi je ranjeno. Taj 5. korpus, naročito ta neka 505. bužimska brigada – pa to su strašni borci – opisao je Rakonjac.

 

Njih je vodio vaš prijatelj iz opsade Vukovara, Izet Nanić? – pitao je Rakonjca novinar Marić. 

 

-  Pa nije on moj prijatelj – objasnio je Rakonjac. 

 

-  Koliko sam ja čuo, on je bio aktivni oficir JNA. I, borio se u Vukovaru na strani Jugoslavije. Kada je krenuo rat u Bosni i Hercegovini, Nanić se pozdravio sa svojim kolegama i rekao: „Rat je kod mene i ja idem da se borim za svoj narod“ – ispričao je.

 

Policija još nije otkrila ubice Rakonjca, a na ovom slučaju intenzivno sarađuju policije tri zemlje Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, prenosi NAP.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.