Demokratija?

Kosovo usvojilo zakon o zabrani ezana i crkvenih zvona

2.02.2014. 17:00 0

Skupština Kosova je u četvrtak usvojila Nacrt zakona o zaštiti od buke u kome se ezan i crkvena zvona navode kao izvori buke u životnoj sredini, izvijestili su kosovski i regionalni mediji.

Zakon koji je usvojen zabranjuje učenje ezana sa razglasa, i ovo je finalna faza u procesu zabrane ezana na Kosovu prenose njihovi mediji. Oni podsjećaju da je ranije Skupština Kosova usvojila zakon kojim se zahtijevalo od vjerskih lica da utišaju zvuk ezana, kako ne bi “uznemiravao građane. U četvrtak je ezan u potpunosti zabranjen, čime su parlamentarci ispunili još jedan zahtijev svojih nadređenih iz svjetskih centara moći.

 

Muslimani na Kosovu sada žive u nevjerici i pitaju se šta je sljedeće? Koja je sljedeća svetinja Islama koja će biti pregažena od strane sekularnih terorista u Skupštini Kosova? Možda zabrana javnog nošenja hidžaba, nakon što je zabranjeno nositi ga u školama, jer hidžab šalje “negativnu poruku” modernom svijetu? Ili možda zabrana obavljanja namaza u džamijama, “kako se ne bi remetio red i mir ispred javnih objekata”?

 

Šta će sve ljudi sa muslimanskim imenima sutra zabraniti od Islama, građani Kosova još uvijek nagađaju, a mnogi su u javnosti ispoljili svoje negodovanje.

 

Ono što je još više ogorčilo stanovnike Kosova jeste i činjenica da su svi srpski parlamentarci u Skupštini Kosova glasali protiv ovog zakon. Tako dok je Jakup Krasnići glasao za zabranu ezana, dotle je Petar Miletić glasao protiv.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.