source.ba
vijesti svijet 1100

Navijačice Middlesbrougha kidale i cijepale stranice Kur'ana i dobile mizerne kazne

2.05.2014. 19:25 0

Navijačice englesko Middlesbrougha Julie Phillips (50) i Gemma Parkin (18) su proglašene krivim zbog prijetnji na religijskog osnovi i neprimjerenom ponašanju dok su posmatrale gostujuću utakmicu njihovog tima protiv Birmingham Cityja u decembru prošle godine.

VIDEO

U 25. minuti drugog poluvremena je Julie Phillips uzela primjerak Kur'ana, te je počela kidati stranice. Stranice je zatim dijelila ostalim navijačima na tribini stadiona St. Andrew's, koji su ih bacali u zrak. Obje su skandirale antiislamske parole o ubistvima muslimana bajonetom.

 

Obje su proglašene krivim na lokalnom sudu u Birminghamu. Julie Phillips je kažnjena sa 300 funti, a Gemma Parkin sa 200 funti, a niti jedna nije dobila zabranu dolaska na fudbalske utakmice.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.

@maglajinfo.com

Ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson, u pratnji članova Kancelarije za odbrambenu saradnju pri ambasadi SAD-a u našoj… https://t.co/ZkSxUwdf9A

@maglajinfo.com06.11. - 08:34h