maglajinfo.com
vijesti zdk 584

Akcija MUP-a ZDK: Zbog neposjedovanja zimske opreme izdato 288 prekršajnih naloga

14.12.2015. 19:10 0

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u vremenskom periodu od 04.12. do 11.12.2015. godine, realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu posjedovanja i korištenja odgovarajuće zimske opreme na vozilima.

Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Pravilniku o saobraćaju u zimskim uvjetima. Prilikom naznačene akcije kontrolisana su 3.262 vozila u saobraćaju, kojom prilikom je izdato 288 prekršajnih naloga.

Takođe, u vremenskom periodu 11-13.12.2015. godine, realizovana je akcija u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača. Tom prilikom, policijski službenici su kontrolisali 1.114 vozila u saobraćaju, te izdali 112 prekršajnih naloga. Izvršenim kontrolama I alkotestiranjem, kod 105 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok je sedam vozača odbilo da se podvrgne ispitivanju alkoholiziranosti.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nastaviće sa aktivnostima na osiguranju što veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, posebno u periodu kada se na putevima očekuje povećan broj vozila zbog božićnih i novogodišnjih praznika, te ovom prilikom upozorava vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, kao i da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.