maglajinfo.com
vijesti zdk 1963

Akcija u saobraćaju na kontroli registarskih tablica i kontroli važenja registracije vozila

11.06.2016. 17:22 0

Obavještava se javnost da će policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u vremenskom periodu od 10. do 13. juna 2016. godine, na svim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, poduzimati akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu registarskih tablica i kontrolu važenja registracije vozila.

Pored redovnih saobraćajnih patrola koje će biti angažovane na provođenju ove akcije, kontrolu će vršiti i dodatne patrole u ruralnim područjima i na lokalnim putevima koji povezuju sela i prigradska naselja sa gradom. Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji bit će usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da su zloupotrijebili registarske tablice ili su upravljali vozilom čija je registracija nevažeća. Takođe, shodno Zakonu o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona, vršiće se pregledi vozila u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz izvršenog krivičnog djela, predmeta kojim je izvršeno krivično djelo, predmeta koji se posjeduju protivno zakonskim odredbama, kao i otkrivanja izvršilaca krivičnih djela.

U skladu sa procjenama izvršen je odabir lokacija, odnosno kontrolnih tački na kojima će se vršiti kontrola, sa precizno definisanim zadacima i obavezama policijskih službenika, materijalno-tehničkim sredstvima koja će se tom prilikom koristiti, te propisanim procedurama koje se odnose na zaustavljanje, javljanje i neodložno evidentiranje preduzetih mjera.

- Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upozorava vozače da se pridržavaju zakonskih propisa u pogledu registracije vozila, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, kao i druge učesnike u saobraćaju, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.