FENA
vijesti zdk 600

Ambasador Erginay u posjeti ZDK

18.08.2016. 23:09 0

Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Cihad Erginay, tokom posjete Zeničko-dobojskom kantonu sastao se s premijerom Miralemom Galijaševićem, s kojim je razgovarao o daljnjoj saradnji i o neuspješnom pokušaju državnog udara u Turskoj.

Premijer Miralem Galijašević izrazio je zahvalnost Vladi i narodu Turske na dosadašnjoj pomoći i saradnji, a posebno ukazao na probleme koje u svom radu ima kompanija Natron-Hayat u Maglaju, koja je u vlasništvu turske kompanije i u kojoj je nedavno došlo do havarije.

Ambasador Erginay izrazio je zahvalnost bh. političkim zvaničnicima na podršci demokratski izabranoj vladi Turske, kao i velikom broju dokazanih prijatelja koji su poslije pokušaja vojnog udara dali podršku Republici Turskoj.

“Iskoristio sam priliku da premijera upoznam s terorističkom organizacijom FETO, koja u cijelom svijetu ima svoje ogranke i koja predstavljaju opasnost”, kazao je Erginay.

Odgovarajući na pitanja predstavnika medija o najavljenom referendumu u Republici Srpskoj ambasador Erginay je istakao da je “Turska jedan od ključnih faktora u očuvanju mira i garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, kroz ulogu i članstvo u Vijeću za implementaciju mira i da će sa ostalim članicama Vijeća pružati podršku u očuvanju ustavnog poretka BiH."

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.