Ambasador Hrvatske Ivan Del Vechio u radnoj posjeti ZDK

13.06.2016. 19:01 0

Ambasador Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio, s prvim tajnikom Perom Bilušićem, boravio je u radnoj posjeti Zeničko-dobojskom kantonu gdje se sastao s premijerom Miralemom Galijaševićem, ministrima Zvonimirom Anđelićem i Fahrudinom Brkićem te načelnikom Općine Usora, Ilijom Nikićem.

Tokom posjete ambasadora Del Vechija razgovarano je o realizaciji projekta i sufinsiranja izgradnje mosta na rijeci Usori, a postignuta je saglasnost da se kantonalna vlada uključi u njegovu realizaciju, iako se radi o prometnom objektu koji je u nadležnosti lokalne zajednice.

Delegacija hrvatske ambasade predložila je premijeru i ministrima da se definira i pripremi konkretan zajednički projekt Razvojnog fonda Republike Hrvatske i Vlade Zeničko-dobojskog kantona za revitalizaciju turističke staze između Vareša i Bobovca, kojim bi se potakao razvoj turističke ponude na ovom području.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.