Ambasador Republike Turske boravi u ZDK

23.12.2016. 15:41 0

Ambasador Republike Turske u BiH, Haldun Koč, boravi danas u prvoj posjeti Zeničko-dobojskom kantonu.

U sjedištu kantona, premijer Miralem Galijašević primio je ambasadora Koča, te ga upoznao o aktuelnoj situaciji. Na sastanku, koji je prema riječima ambasadora Koča prerastao iz protokolarnog u radni, razmatrane su mogućnosti daljnjeg unapređenja saradnje u svim oblastima.

Ambasador Turske izrazio je zadovoljstvo realizacijom projekta Natron-Hayat u Maglaju, kao jedne od najuspješnijih investicija u BiH.

Vladi ZDK i premijeru Galijaševiću uputio je zahvalnost na iskazanoj pomoći u ovoj investiciji.

- Uzimamo ovaj primjer kao jedan podsticaj, kao ohrabrenje. Kao što je i premijer Galijašević rekao, uz agenciju TIKA i u saradnji sa Ziraat bankom i njenim povoljnim kreditima, želimo podržati razvojne i projekte koji su okrenuti ka zapošljavanju, izjavio je novinarima Turski ambasador u BiH, koji je tokom dana posjetio i kompaniju Natron-Hayat, a popodne će biti  gost Univerziteta u Zenici.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.