FENA/maglajinfo.com
vijesti zdk 1192

Džavid Aličić za Fenu

Bosna u padu, u prekidu regionalni put Maglaj-Zavidovići

4.02.2019. 10:24 0

Vodostaj rijeke Bosne, koja je sinoć u Zenici bila dosegla kritičnih pet metara, od jutros je u padu za oko pola metra – izjavio je Feni direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

Navodi da je Bosna u Zenici i uzvodno počela padati već oko 21 sat, ali je vodostaj rastao u općinama nizvodno – Žepče, Zavidovići i Maglaj, ali je i na tom području prestala rasti oko 23 sata.

Zbog izlijevanja rijeke Bosne, a prije svega iz sigurnosnih razloga, sinoć je zatvoren regionalni put Maglaj-Zavidovići koji, potvrdio je Aličić, još nije otvoren.

Dodaje kako je očišćen i u funkciji put prema Brnjicu, u općini Kakanj, gdje se na tri mjesta izlila rijeka Bosna, ali bez većih posljedica.

- Ostalo je, nadamo se da će i to biti urađeno tokom dana, da se deblokira put prema Bistričaku, u Gradu Zenici. Na toj je komunikaciji došlo do oštećenja puta, ali će se problem riješiti bajpasima pa bi i ta komunikacija mogla biti puštena u funkciju - ističe Aličić, dodajući kako je sreća da nije bilo povrijeđenih niti stradalih.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.