maglajinfo.com
vijesti zdk 3957

Sada na području Zavidovića

Budite oprezni: Lažni humanitarci ponovo prikupljaju novac

11.01.2016. 23:25 0

Lažni humanitarci koji prikupljaju pomoć lažnim prikazivanjem činjenica na ime dječaka Adisa Delića, te na ime Damira ef. Babajića, kako nam je potvrđeno ponovo prikupljaju novac, sada na području Zavidovića.

Kako nam je kazao Mustafa Bešić, predsjednik MZ Domislica koji je u stalnom kontaktu sa Damirom ef. Babajićem te sa majkom Adisa Delića, lažni humanitarci ponovo su ''u akciji'', sada na području općine Zavidovići.

- Lažni humanitarci ponovo prikupljaju novac koristeći se istim trikovima, krivotvorenom dokumentacijom na ime dječaka Adisa Delića. Proteklih dana boravili su u naseljenim mjestima na području općine Zavidovići. Prema dokumentaciji koju koriste vjerujem da se radi o istim osobama koje su u Domislici u novembru prikupljale novac. Želimo upozoriti javnost da budu oprezni, odnosno da čim primijete sličnu dokumentaciju ili posumnjaju da se radi o lažnim humanitarcima, odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu, kazao nam je Bešić. 

Podsjećamo, krajem mjeseca novembra 2015. godine na području Domislice odvijala se prava drama, kada su mještani ovog naselja otkrili da trojica lažnih humanitaraca lažnim prikazivanjem činjenica prikupljaju novac za sebe.

Mještani su slučaj tada prijavili policiji, a lica J.M., S.M., H.F. i P.N., sva iz Srebrenika, tada su kako je navedeno u Biltenu izvršili krivično djelo prijevara, tako što su prikupljali dobrovoljne priloge za oboljelog dječaka, pri tome koristeći krivotvorenu dokumentaciju.

Nad navedenim licima tada je u službenim prostorijama Policijske stanice Maglaj zavedena kriminalistička obrada.

Majka Adisa Delića, kao i Damir ef. Babajić potvrdili su kako nikome nisu dali saglasnost za prikupljanje dobrovoljnih priloga, te su naveli kako lažni humanitarci ime Adisa Delića, odnosno ime Damira ef. Babajića zloupotrebljavaju. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.