maglajinfo.com
vijesti zdk 795

Civilna zaštita ZDK: Na području kantona nema većih zastoja u odvijanju saobraćaja

4.01.2016. 17:23 0

Na području Zeničko-dobojskog kantona nema većih zastoja u odvijanju saobraćaja. Zbog niskih temperatura i prisutnosti snijega i leda na kolovozu vozače upozoravamo na opreznu vožnju, te da istu prilagode trenutnim uslovima.

Snijeg koji je padao za sada nije prouzrokovao veće poteškoće i zastoje u odvijanju saobraćaja na glavnim saobraćajnicama. Na svim lokalnim putevima saobraća se otežano zbog zadržavanja snijega na kolovozima. Registrovana su kašnjenja kao i nesaobraćanje autobuskog saobraćaja prema destinacijama lokalnog karaktera na višim planinskim predjelima zbog zadržavanja snijega na kolovozima kao i niskih temperatura.

U jutarnjim satima je posebno bio otežan saobraćaj na magistralnom putu M17, stoga apelujemo na odgovorne na održavanju puteva da inteziviraju svoje resurse kako bi se na svim dionicama saobraćaj neotežano odvijao.

Također, apelujemo na građane i privredna Društva da se uključe u raščišćavanju snijega u svojim ulicama i ispred svojih kuća i zgrada.

Visina sniježnog pokrivača u gradskim područjima je 20-40 centimetara a u višim brdsko-planinskim predjelima i do 50 centimetara.

Operativa Direkcije za ceste kao i Kantonalne uprave CZ ZDK je na terenu radi preduzimanja potrebnih mjera i radnji na uspostavljanju i normalizaciji saobraćaja u cjelom Kantonu, saopćeno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.