Sehur

Iftar

Vaktija 1441/2020.
maglajinfo.com
vijesti zdk 432

Civilna zaštita ZDK planira veći dio sredstava za hitne mjere i spašavanje

10.05.2019. 12:05 0

Ukupan budžet Kantonalne uprave civilne zaštite za ovu godinu planiran je u iznosu od 1.440.056 KM, od čega su 852.182 KM namjenska sredstva posebne vodne naknade za zaštitu i spašavanje, a 587.874 KM sredstva iz budžeta ZDK-a.

- Osim za opremanje i obučavanje struktura civilne zaštite, veći dio sredstava namijenjen je za hitne mjere i spašavanje, što je naša primarna zadaća. Za hitne mjere i spašavanje imamo na raspolaganju 500.000,00 KM namjenskih sredstava plus 400.000,00 KM budžetskih sredstava koja u svakom trenutku možemo staviti na raspolaganje uz zaključak Vlade ZDK - obrazložio je direktor KUCZ Džavid Aličić.

Navodi da će Program utroška budžetskih sredstava i plan korištenja sredstava posebne vodne naknade za zaštitu i spašavanje biti upućen na usvajanje Vladi ZDK-a.

Vezano za najave meteorologa da bi BiH početkom iduće sedmice mogle pogoditi obilne kišne padavine, Aličić je istakao da KUCZ prati stanje na terenu te poduzima mjere koje će omogućiti pravovremenu reakciju i mobilnost svih struktura civilne zaštite ukoliko dođe do nepogoda, saopćeno je iz Press službe ZDK-a.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.