Članovi Udruženja poslodavaca ZDK i privrednici Maglaja razgovarali o aktuelnoj problematici u privredi

23.06.2015. 00:15 0

Članovi Udruženja poslodavaca Zeničko-dobojskog kantona i privrednici Maglaja razgovarali su jučer u Zenici o aktuelnoj problematici u privredi, te o zaključcima usvojenim nakon sastanka sa federalnim premijerom i resornim ministrima koji je održan protekle sedmice u Mostaru, javila je RTV Zenica.

Na sastanku predstavnika Udruženja poslodavaca FBiH sa premijerom Vlade FBiH Fadilom Novalićem i resornim ministrima, razgovaralo se o mogućim rješenjima za rasterećenje privrede i poboljšanje poslovnog ambijenta u BiH.

Sa zaključcima su upoznati privrednici Maglaja, koji su tokom prošlogodišnjih poplava pretrpili ogromnu materijalnu štetu.

Predsjednica općinskog udruženja poslodavaca i zamjenik, Nadira Mulahasanović i Šaban Bubalo kazali su kako očekuju značajnu finansijsku pomoć federalne vlade kako bi privreda stala na noge.

U tom kontekstu upućena je inicijativa i prema kantonalnoj vladi.

Članovi udruženja poslodavaca Zeničko-dobojskog kantona ukazali su i na problem sive ekonomije, te su još jednom zatražili da se donese odluka o ukidanju plaćanja naknade za korištenje građevinskog zemljišta, kao što je to slučaj u Republici Srpskoj i većem broju kantona u Federaciji.

Udruženje poslodavaca grada Zenice je ranije Ustavnom sudu FBiH predalo apelaciju u kojoj je zatražena ocjena ustavnosti ove odluke. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.