FENA/maglajinfo.com
vijesti zdk 522

Tokom vikenda praćenje vremenskih prilika

Đaci u ZDK-u u četvrtak ponovo u klupama

22.01.2019. 14:48 0

Nakon što su 16. januara u školske klupe ponovo sjeli osnovci i srednjoškolci koji se obrazuju po Nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, u četvrtak, 24. januara zimski raspust završava i za njihove vršnjake koji se obrazuju po Nastavnom planu i programu na bosanskom jeziku, a koji su na raspust otišli sedmicu kasnije, 31. decembra prošle godine.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona Mensur Sinanović najavljuje da će zasad samo dvije škole početak drugog polugodišta prolongirati za ponedjeljak, 28. januara.

- Druga osnovna škola iz Zavidovića obavlja rekonstrukciju kotla pa su tražili odgodu, a upravo smo i iz OŠ ''Rešad Kadić'' iz Brnjica kod Kaknja dobili zahtjev za odgodu zbog sanacije krova. Naravno, objema smo školama dozvolili da tako postupe, a možda u ovih dan-dva dobijemo još neki zahtjev za odgodu. Određeni zahvati rade se i u još nekim školama - rekao je Sinanović.

Najavljuje i da će tokom vikenda pratiti vremenske prilike te će ukoliko se ukaže potreba, otkazati nastavu za još jednu sedmicu.

U ZDK-u nastavu u 65 osnovnih škola pohađa ukupno 31.223, a u 35 srednjih škola 11.606 đaka.

- U drugom polugodištu imamo i proljetni raspust koji će trajati od 25. do 29. marta, a nastava bi trebala bi biti završena 14. juna. Do tada bi trebalo i nadoknaditi eventualne propuštene časove iz drugog polugodišta - napominje Sinanović.

Maturanti srednjih škola školsku godinu završavaju 10. maja, a maturanti osnovnih škola 7. juna.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.