Dado Ruvić: Jedan od mojih prvih zadataka za Reuters bila je Srebrenica 2009.

7.07.2015. 15:29 0

Povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici Reutersov fotoreporter Dado Ruvić organizovao je izložbu na otvorenom u Gradu Zenici, na kojoj je prikazao neke od najpotresnijih fotografija koje je zabilježio tokom obilježavanja proteklih godišnjica genocida u Srebrenici, javlja bh. novinska agencija Patria.

Ruvić je fotoreporter jedne od najveće svjetske novinske agencije Reuters. Koristeći kombinaciju umjetnosti i sirove novinske fotografije izgradio je poseban i prepoznatljiv stil, zbog kojeg pohvale dobiva iz svih dijelova svijeta.

- Izložbu smo htjeli približiti ljudima koji tako često ne posjećuju muzeje, pozorišta i galerije. Zbog toga smo se odlučili izložbu raditi na otvorenom, na šetlištu, među obićnim ljudima – kaže Ruvić za Patriju, dodajući da tematika koju je prikazao na fotografijama Bosna i Hercegovina ne smije zaboraviti nikada, pa mu je zbog toga još više važno da njegove fotografije dopru do što većeg broja ljudi.

- Jedan mojih prvih zadataka za Reuters bila je godišnjica genocida u Srebrenici 2009. godine, koju pratim sve do danas. Srebrenica je kompleksna priča, i treba vam mnogo vremena da bi je prenijeli drugima – objašnjava Ruvić.

Direktor Muzeja grada Zenica Adnadin Jašarević podsjetio je da će Ruvićeve fotografije biti izložene na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici do 17. Jula i to 24 sata, piše NAP.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.