FENA
vijesti zdk 426

Dan Zeničko-dobojskog kantona

29.08.2016. 22:51 0

Predsjedavajuća Skupštine ZDK-a Draženka Subašić, premijer Miralem Galijašević, te zamjenici predsjedavajuće Skupštine ZDK-a Ivo Iva Tadić i Jasmin Duvnjak, danas su prezentirali program obilježavanja “Dana Zeničko-dobojskog kantona”.

Tim povodom za 31. august, zakazana je svečana sjednica Skupštine ZDK-a na kojoj će biti usvojen i Program obilježavanja Dana ZDK-a. Istaknuto je da će prvi školski sat u novoj školskoj godini na području Zeničko-dobojskog kantona početi satom historije o Kulinu banu.

Planirano je i da se na svečanoj sjednici dodijeli javno priznanje Zeničko-dobojskog kantona, a prijedlog je da se ono ove godine posthumno dodijeli nedavno preminulom gradonačelniku Zenice  Husejinu Smajloviću.

Dan ZDK-a obilježit će se polaganjem cvijeća na spomen-obilježja u svim lokalnim zajednicama, posjetama ratnim vojnim invalidima, udruženjima građana, školama, centrima za djecu i odrasle s posebnim potrebama, starim i iznemoglim osobama.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.