maglajinfo.com
vijesti zdk 627

Delegacija Skupštine i Vlade ZDK na Spomen obilježju ''Kameni spavač'' u Zenici

31.08.2016. 17:17 0

Povodom obilježavanja dana Zeničko-dobojskog kantona, 29. augusta, danas je delegacija Skupštine i Vlade Kantona na Spomen obilježju ''Kameni spavač'' u Zenici odala počast civilnim žrtvama rata '91-'95.

Odavanje počasti civilnim žrtvama rata je dio Programa obilježavanja Dana kantona koji je potvrdila Skupština Zeničko–dobojskog kantona na 31. sjednici održanoj dana 31.08.2016. godine.

Polaganje cvijeća i odavanje počasti je organizovano nakon svečanog dijela sjednice Skupštine Zeničko–dobojskog kantana na kojoj je posthumno dodijeljena Plaketa Kantona Husejinu Smajloviću za doprinos u radu i razvoju Kantona.  

U čast 29. avgusta, Dana Kantona sutra će na početku nove školske godine u svim osnovnim i srednjim školama biti održan čas historije o značaju 29. avgusta.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.