Delegacija Vlade ZDK u posjeti novoj farmi brojlera u Tešnju

19.05.2017. 23:26 0

Jedna od najuspješnijih bh. kompanija ''Hifa Tank'' iz Tešnja uskoro će, iz novootvorene farme brojlera u Jelahu, početi sa distribucijom i plasmanom tovljenika za proizvodnju brojlerskog mesa.

Ovaj značajan privredni objekat za tov, početnog kapaciteta 60.000 brojlera u jednom turnusu, posjetio je premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, zajedno sa svojim saradnicima tokom posjete tešanjskim privrednim subjetima.

Domaćini su gostima prezentirali trenutno stanje novootvorene farme brojlera u Jelahu i izložili dalje planove u proizvodnji pilećeg mesa.

Nova farma brojlera spada u tipove modernih farmi, koje su izgrađene uz primjenu tehnološki najsavremenijih ekoloških načela, a vrijednost kompletne investicije je oko 1,5 miliona KM.

– Puštanjem u pogon ovog objekta osiguran je i plasman tovljenika iz proizvodnja brojlerskog mesa, koji će se u najvećem obimu prerađivati i plasirati na području kantona – istaknuto je tokom prijema.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.