Doboj: Tradicionalni iftar u Makljenovcu za djecu i mlade

23.06.2016. 04:33 0

Savjet Mjesne zajednice Makljenovac u Doboju organizirat će u nedjelju iftar za djecu i omladinu, koji će biti upriličen na platou ispred džamije Plan – Makljenovac Doboj.

Predsjednik Savjeta MZ Makljenovac Miralem Kikić kaže da će to biti šesta godina zaredom da u ramazanu pripremaju iftare novcem koje prikupljaju od građana, dijaspore, lokalnih privrednika.

– Ranijih godina iftarima je prisustvovalo stotinjak djece, a ove godine planiramo pozvati i djecu iz susjednih povratničkih mjesnih zajednica Miljkovac, Orašje i Čajre…. te bi taj broj bio i veći – kazao je Kikić.

Mjesna zajednica Makljenovac proglašena je prvom povratničkom mjesnom zajednicom u ukupnom procesu povratka u BiH i dobitnik je plakete koju im je dodijelila Unija za održivi povratak i integracije u BiH u povodu 20 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.