maglajinfo.com
vijesti zdk 494

Dogovoreni detalji rekonstrukcije Kantonalne bolnice u Zenici

11.10.2017. 16:17 0

U Uredu premijera Zeničko-dobojskog kantona Miralema Galijaševića održan je sastanak sa predstavnicima CETEOR-a kojem su prisustvovali ministri finansija i zdravstva i menadžment Kantonalne bolnice Zenica. Na sastanku su definisani koraci na realizaciji Projekta rekonstrukcije zeničke bolnice iz sredstava kredita EBERD-a u iznosu od 10 miliona eura.

Dogovoreni su svi elementi za realizaciju Projekta energetske efikasnosti i dogradnje 2800 metara kvadratnih, koji će se koristiti za izmještanje bolničkih odjela smještenih u podrumskim prostorima, izgradnju intezivne njege i rekonstrukciju termo bloka sa utopljavanjem svih postojećih objekata.

U narednih deset dana CETEOR će dovršiti Studiju izvodljivosti Projekta i pripremiti sve pravne elemente, a nakon toga i tendersku dokumentaciju za raspisivanje javnog poziva za realizaciju Projekta, saopćeno je iz Vlade ZDK-a. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.