FENA
vijesti zdk 734

Donesene odluke o odobravanju sredstava Kantonalnoj bolnici Zenica

26.08.2016. 16:08 0

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, na prijedlog Ministarstva zdravstva, donijela odluka o odobravanju sredstava za izvođenje građevinsko-zanatskih radova u Javnoj ustanovi Kantonalna bolnica Zenica u ukupnom iznosu od 26.889 KM.

Ova namjenska budžetska sredstva će se iskoristiti za zamjenu vertikalnih i horizontalnih oluka, te sanaciju dijelova oštećenog krova bolničke zgrade, a za te radove je opredijeljen iznos od 14.379 KM.

Za radove na sanaciji sanitarnih čvorova na više odjeljenja Kantonalne bolnice utrošiti će se iznos od 12.510 KM, a za nabavku opreme u JU Kantonalna bolnica Zenica namijenjena su sredstva u iznosu od 73.999 KM.

Vlada ZDK je razmatrala i predloženi Statut Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona i nakon rasprave dala saglasnost na ovaj akt, te ga uputila u daljnju zakonsku proceduru.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.