maglajinfo.com
vijesti zdk 3396

Drama na riječnom ostrvu: Dvije osobe od nabujale Bosne spasili pripadnici SPJ MUP-a ZDK

25.07.2016. 17:17 0

Jutros oko 09,50 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici je putem telefona obavještena da se na lokalitetu brane, na riječnom ostrvu u rijeci Bosni, nalaze dva lica koja traže pomoć i evakuaciju sa navedene lokacije.

Na lice mjesta odmah su upućeni pripadnici Ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji su se od ranih jutarnjih sati nalazili na području Zenice, kako bi građanima pružili eventualnu pomoć usljed aktuelnih obilnih padavina.

Dolaskom na lice mjesta pripadnici Specijalne policijske jedinice su uočili dva lica, te su motornim čamcem pristupili akciji spašavanja i evakuacije istih, koja je uspješno izvedena.

Nakon izvlačenja lica na sigurno, ista su izjavila da su tokom jučerašnjeg dana na navedenoj lokaciji postavili šator i tu prenoćili, a da su u jutarnjim satima narednog dana osjetili opasnost usljed nadolaženja rijeke, te zatražili pomoć.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.