Duvnjak: Koalicija SDA-SBB imat će najveći broj načelnika u ZDK

21.06.2016. 18:35 0

Prema pripremnoj analizi rađenoj u okviru Kantonalnog odbora SDA Zeničko-dobojskog kantona, od narednih lokalnih izbora za očekivati je da će stranka sa koalicijskim partnerom SBB zabilježiti odličan uspjeh.

Ne bi trebalo biti iznenađenje da koalicija SDA - SBB zabilježi značajan uspjeh, te glasovima građana osvoji najviše načelničkih pozicija u okviru dvanaest općina Zeničko-dobojskog kantona, stav je u Kantonalnom odobru SDA.

- Trebalo bi da ostanemo najuspješniji na području Kantona i da potvrdimo pozicije sa proteklih lokalnih izbora, ali i da građani izglasaju načelnička mjesta u dvije općine gdje će naš partner SBB predložiti kandidate, koje ćemo zajedno podržati. Trenutne naše analize pokazuju da bi poslije oktobarskih izbora od 12 općina u Kantonu, koalicija SDA-SBB mogla da osvoji devet do deset načelničkih pozicija, kazao je portparol KO SDA ZDK Jasmin Duvnjak.

Koalicijski dogovor je da SDA i SBB ne prave konkurenciju za izbor načelnike, nego da glasači podrže obje stranke.

Stranka demokratske akcije je predložila kandidate za gradonačelnika Zenice, te za načelnike Žepča, Olova, Kaknja, Maglaja, Tešnja, Zavidovića, Vareša i Visokog, a SBB je predložio kandidate za načelnike u Brezi i Doboj-jugu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.