maglajinfo.com
vijesti zdk 5170

Euro Stil Doboj i Bosankaplod Tešanj: Konačne otkupne cijene maline za 2017. godinu

29.07.2017. 13:28 0

Kompanije Euro Stil Doboj i Bosankaplod Tešanj objavile su informaciju za kooperante u kojoj se navode konačne otkupne cijene maline za 2017. godinu. Informaciju koja je objavljena na zvaničnim stranicama ovih kompanija prenosimo u cijelosti.

Ovim putem obavještavamo sve svoje kooperante da je na osnovu člana 3. Ugovora o otkupu robe direktor društva donio Odluku o otkupnoj cijeni maline za 2017. godinu.

Konačne otkupne cijene maline za sezonu 2017. glase:

Vilamet – 1,80 KM/kg

Miker – 1,90 KM/kg

Polka – 1,70 KM/kg

Navedene cijene predstavljaju tržišni prosjek u Bosni i Hercegovini i okruženju, te su odraz izvoznih cijena zamrznute maline.

Ujedno obavještavamo naše kooperante da nam se na vrijeme obrate za pomoć vezanu za ostvarivanje prava na poticaje (RS, kantoni i opštine) kao i da se registruju kod Uprave za indirektno oporezivanje BiH kako bi bili u mogućnosti ostvariti pravo na paušalnu naknadu (5%).

Nastojanja Udruženja otkupljivača i izvoznika jagodičastog voća, kao i više udruženja proizvođača da se zajednički izbore za konkretnu pomoć od strane Federalnog ministarstva već za ovu sezonu nisu urodila plodom, ali su ostvareni značajni pomaci u komunikaciji sa nadležnim ministarstvom, te se može očekivati pravednija raspodjela sredstava kojima raspolaže ovo ministarstvo i obimnija pomoć sektoru malinarstva u narednim godinama.

Preostaje nam svima zajedno da se nastavimo aktivno boriti za adekvatan tretman malinarstva u sistemu poticaja na svim nivoima vlasti u narednom periodu.

Također obavještavamo kooperante da smo započeli sa sravnjavanjem predanih količina maline, te da će u narednom periodu započeti i konačne isplate prema kooperantima koji su uredno razdužili ambalažu i ispunili svoje ostale ugovorne obaveze. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.