FENA
vijesti zdk 442

FUCZ: Nastavljene potrage, zbog zamućenosti Bosne nije moguće angažovati ronioce

31.05.2019. 17:38 0

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) i jutros je nastavila potragu za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali Mračajski potok u mjestu Begov Han i za Almirom Gluhićem iz Zavidovića, za koga se pretpostavlja da se njegovo tijelo nalazi u rijeci Bosni, jer su pronađeni tragovi koji na to ukazuju - rečeno je Feni u FUCZ-u.

Pripadnici timova za spašavanje na vodi, njih 25 raspoređenih u četiri čamca, pretraživali su područje korita Bosne raspoređeni u dvije grupe, od kojih je jedna pretraživala od Begovog Hana do Zavidovića, a druga od Zavidovića do Maglaja.

Osim timova FUCZ-a i danas su u potragu bili uključeni članovi GSS-a Žepče, koji su nakon što je dječak upao u nabujali potok pokrenuli potragu, članovi GSS-a Zavidovići, timovi Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, CZ Žepče, pripadnici Specijalne policije ZDK, članovi porodice i mještani.

Iz FUCZ-a navode da, iako je nivo Bosne dosta opao, potragu na vodi još uvijek otežava smanjena vidljivost usljed stalnih kišnih padavina i zamućenosti Bosne zbog čega nije moguće angažovati ronioce.

FUCZ i danas dodatno poziva na oprez sve one koji učestvuju u potrazi zbog postojanja minskih polja, posebno kod Maglaja i Žepča.

Za šestogodišnjim dječakom, koji je upao u nabujali potok u Begovom Hanu, traga se od 15. maja, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića traga se od 2. maja, a od 5. maja potraga je fokusirana na rijeku Bosnu kada su njegova odjeća i lične stvari pronađene na obali ove rijeke u mjestu Porobić.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.