Društveno odgovorne kompanije

Grupacije HIFA i AS donirale 150.000,00 KM za kupovinu novog CT aparata za potrebe OB Tešanj

18.05.2016. 18:29 0

HIFA Group i AS Group donirale su 150.000,00 KM za kupovinu novog CT aparata za potrebe Opće bolnice Tešanj, potvrdio je direktor ove Javne ustanove doc.dr.med.sci. Rifat Sejdinović.

Prema riječima direktora Sejdinovića akcija prikupljanja sredstava o kojoj je naš portal pisao do sada je dala izvrsne rezultate.

Posebnu zahvalnost direktor Sejdinović uputio je kompanijama koje su se izdvojile među donatorima a to su HIFA Group koja je donirala 100.000,00 KM, AS Group sa doniranih 50.000,00 KM te kompanija MADI koja je donirala 20.000,00 KM.

Donacije pristižu svakodnevno i kako je kazao doc.dr.med.sci. Rifat Sejdinović u akciju prikupljanja sredstava uključili su se i privrednici sa područja susjednih općina.

Osim različitih kompanija, novac za novi CT aparat koji će zamijeniti stari doniraju i građani. Donacije građana iznose i do 10.000,00 KM, ali veliki broj njih imali su želju ostati anonimni.

Akcija prikupljanja sredstava se nastavlja i dalje, a direktor Opće bolnice Tešanj uputio je riječi zahvale na razumijevanju i pomoći svim dosadašnjim i budućim donatorima. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.