Hiljade bajramskih poklona u Zenici čeka da krenu put izbjegličkih kampova u Hrvatskoj

23.09.2015. 13:30 0

Oko 5.000 bajramskih paketa sa odjećom krenut će u subotu prema kampovima sa sirijskim izbjeglicama u Tovarniku i Opatovcu u Hrvatkoj, javlja novinska agencija Patria.

Udruženja “Islam My Life” I “HAVA” iz Donjeg Vakufa pokrenuli su akciju prikupljanja bajramskih paketa za izbjeglice u Hrvatskoj. Iako je cilj bio prikupiti stotinjak bajramskih poklona, broj je ubrzao narastao na oko 5.000 paketa.

- Javili su se ljudi iz Mostara, Sarajeva, Zenice, Donjeg i Gornjeg Vakufa, Jajcea, Prijedora, Banja Luke, Tuzle, Tešnja i mnogi drugi gradovi u Bosni i Hercegovini. Jednostavno, svi su željeli pomoći – objašnjavaju iz udruženja, sretni što će njihova akcija ipak biti od koristi tako velikom broju nesretnih ljudi.

- Samo mostarski studenti prikupili su oko 1.000 paketa – kaže Bilal Isaković, predskednik humanitarne organizacije Islam My Life.

U paketićima se nalaze novi odjevni predmeti za dječake i djevojčice.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.