Vakcine protiv gripe nema na bh. tržištu

Institut za zdravlje i sigurnost hrane ZDK: Sezonska gripa polahko dolazi

30.11.2015. 17:22 0

Prema evidenciji Instituta za zdravlje i sigurnost hrane ZDK u prošloj sedmici na prostoru ovog kantona registrovano je 149 stanja sličnih gripi, javila je RTV Zenica.

- Ovo oboljenje je u blagom porastu, ali nas to ne treba zabrinjavati, jer ga brojčano ima manje nego u nekom prethodnom periodu, navodi primarijus doktor Senad Huseinagić, vršilac dužnosti direktora pomenutog Instituta, napominjući da se ipak može reći da sezonska gripa polahko dolazi.

- Obzirom da su posljednjih godina stanovnici Zenice, ali i cijele BiH izrazito nezainteresovani za vakcinaciju protiv gripe, ove vakcine trenutno i nema na bh. tržištu, ali mi pokušavamo nabaviti jednu manju količinu, bar za najugroženije bolesnike ovdje, a to su dijalizni bolesnici, ističe gospodin Huseinagić.  

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.