Kontrolisano 1.883 vozila i vozača u saobraćaju

ZDK: Iz saobraćaja isključeno 65 vozila

3.06.2015. 15:06 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je u skladu sa planiranim i najavljenim aktivnostima, u vremenskom periodu od 27. do 31. maja, realizovalo akciju u saobraćaju sa akcentom na kontrolu registarskih tablica i važenja registracije vozila.

- Prilikom naznačene akcije koja je sprovedena na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona, kontrolisano je 1.883 vozila i vozača u saobraćaju, kojom prilikom su zbog isteka važenja registracije izdata 72 prekršajna naloga, te su sačinjena tri izvještaja o počinjenom prekršaju - saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Osim navedenog, zabilježen je i slučaj  zloupotrebe registarskih tablica, te je zadokumentovano krivično djelo „Krivotvorenje isprave“ iz člana 373. Krivičnog zakona FBiH. Tokom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici su iz saobraćaja isključili 65 vozila.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.