maglajinfo.com
vijesti zdk 2482

Javni natječaj tešanjskog Muzeja

Javni natječaj za izbor najboljih literarnih radova iz oblasti ''Afirmacija pozitivnog razmišljanja''

24.03.2017. 20:10 0

Javna ustanova ''Muzej Tešanj'' objavio je Javni natječaj za izbor najboljih literarnih radova iz oblasti ''Afirmacija pozitivnog razmišljanja''.

Kako je saopćeno iz ove tešanjske Javne ustanove Javni natječaj otvoren je za učenike osnovnih škola ali i učenike srednjih škola, studente i ostale. 

Teme za učenike osnovnih škola:

1. Divno je svojim dobrim djelom i oprostom olakšati patnje i prosvijetliti onima koji su zalutali u tamni svijet;

2. Pobjeda pripada najupornijima;

3. Budi siguran u svoju vrijednost čineći dobra djela.

Teme za učenike srednjih škola, studente i ostale:

1. Čovjekova dobrota je plamen koji se može sakriti, ali nikada ugasiti;

2. Bijede će nestati kada svaki čovijek bude osjećao tuđu nevolju kao svoju;

3. Kao što u školjku stane dragi kamen blistavi, tako čovječanstvu ostaje dobrota koju sijemo.

Propozicije Javnog natječaja

Prema propozicijama učesnici natječaja mogu biti učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, odnosno ostali građani Bosne i Hercegovine bez obzira na starosnu dob i stepen obrazovanja.

Sadržaj kojim se učestvuje u natječaju treba da bude originalan rad u stihu ili prozi, ne kraći od 3500 i ne duži od 10 000 slovnih jedinica kucanog teksta. Radovi u rukopisu neće ući u konkurenciju za izbor.

Radovi učenika osnovnih i srednjih škola moraju biti kovertitani i šifrirani, a prateća koverta treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, naziv i adresa škole , broj telefona i broj slovnih jedinica u radu.

Za studente i ostale građane u pratećoj koverti se dostavlja: ime i prezime, broj lične karte, adresa stanovanja, broj telefona i broj slovnih jedinica u radu.

Krajni rok za dostavu radova je 1. april 2017. godine, a radove slati na adresu: JU Muzej Tešanj, ulica Kralja Tvrtka br.1, 74260 Tešanj, s naznakom: Komisija za izbor najboljih literarnih radova iz oblasti „Afirmacija pozitivnog razmišljanja“.

Komisija će izvršiti izbor najboljih literarnih radova, a tri najbolja rada će biti novčano nagrađena: prva nagrada 1.000,00 KM, druga nagrada 300,00 KM i treća nagrada 100,00 KM.

Svečana dodjela nagrada će biti izvršena u okviru manifestacije Tešanjsko proljeće, u subotu 22. aprila 2017. godine, u Eminagića konaku u Tešnju.

Detaljnije informacije mogu se dobiti na broj telefona: 032/655-770.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.