Jednokratna pomoć radnicima Krivaje Mobel mogla bi biti isplaćena u ponedjeljak

19.02.2016. 16:01 0

Radnici ''Krivaje Mobel'' odustali su od za danas najavljene blokade magistralne ceste M17. Predstavnici Sindikata navode da bi dio tražene jednokratne pomoći radnicima mogao biti isplaćen u ponedjeljak, javila je Federalna televizija.

Jutrošnje okupljanje radnika „Krivaje Mobel“ pred kapijom preduzeća okončano je odlukom da se za danas najavljeni izlazak na magistralnu cestu M17 odgađa, potvrdio je u telefonskom razgovoru Besim Hasić, predstavnik Sindikata.

Hasić je također izjavio da bi u ponedjeljak , 22. februara mogao biti isplaćen dio tražene novčane pomoći za koji bi sredstva trebali osigurati Vlada ZDK-a i općina Zavidovići.

Ranije je iz Vlade ZDK-a saopćeno da se traži način za pomoć radnicima ovog preduzeća jer već tri mjeseca nemaju plaća, iako činjenica da su uposlenici privatnog preduzeća komplicira situaciju.

Nije precizirano  o kojem je iznosu novčane pomoći radi.

Nažalost, rješenja za situaciju u ovom preduzeću nisu na pomolu. Ortačka grupa koja je vlasnik „Krivaje Mobel“ nije pristala na raskid kupoprdajnog ugovora na čemu insistiraju radnici i Odbor povjerilaca i sada se očekuju potezi nadležnog suda. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.