maglajinfo.com
vijesti zdk 853

JP ŠPD ZDK: Nabavljena nova minibus vozila za sigurniji prijevoz uposlenika

11.12.2018. 15:13 0

Opredjeljenje preduzeća za obnovu mehanizacije je smjernica koja za krajnji cilj ima poboljšavanje i veću efikasnost cijelog proizvodnog procesa, a gledano iz ugla olakšavanja uslova rada, radnicima će omogućiti udobnije i bezbjednije uslove na radnom mjestu i dolaska na isto, saopćeno je danas iz JP ŠPD ZDK d.o.o. Zavidovići.

Nabavka tri nova minibusa, iz ovogodišnje proizvodne linije ponuđača sa pogonom 4x4, za prijevoz radnika, još je jedna od investicija koja govori u prilog činjenici da preduzeće konstantno ulaže u kreiranje pozitivne radne atmosfere i omogućavanje boljeg i sigurnijeg prijevoza te teži ka stvaranju što boljih uslova rada za sve uposlenike u preduzeću.

Sigurnost je svako prioritet prilikom prijevoza radnika, a s obzirom na djelatnost koju preduzeće obavlja, prilikom nabavke vozila moralo se voditi računa o velikom broju specifičnosti koji nabavljena vozila moraju ispunjavati.

Shodno tome, u postupku javne nabavke ponuđač je u tenderskoj dokumentaciji za nabavku vozila morao dostaviti tehnički list za svaku jedinicu kako bi potvrdio da se radi o vozilima koja zadovoljavaju sve tehničke zahtjeve tražene u postupku javne nabavke sa reduktorom na svim brzinama, blokadom diferencijala, savremenim upravljačkim i kočionim sistemom koji su svojevrsna garancija da su nabavljena vozila namijenjena za kretanje po zahtjevnim šumskim putevima.

Nabavka voznih jedinica će omogućiti udobniji prijevoz uposlenicima a s obzirom da se radi o novim vozilima, važno je napomenuti da će ulaganja u vremenu korištenja biti minimalna, što će svakako smanjiti izdatke za nabavku rezervnih dijelova, koji prave značajan trošak kada su u pitanju korištena vozila.

Garantni period na vozila je 24 mjeseca i u ovom vremenskom periodu svi eventualni kvarovi padaju na teret isporučioca.

Uprava preduzeća, planira i u budućnosti ulagati u modernizaciju, kako građevinske mehanizacije, tako i vozila za prijevoz radnika i nastojat će da se sve dotrajale vozne jedinice zamijene novim, saopćeno je iz JP ŠPD ZDK d.o.o. Zavidovići.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.